IZLET V ITALIJANSKE DOLOMITE, 27. junija 2019

posted in: DOGODKI | 0

DRUŠTVO UPOKOJENCEV GROSUPLJE
Stranska pot I/1b, 1290 GROSUPLJE

Vabi člane na
IZLET V ITALIJANSKE DOLOMITE

v četrtek, 27. junija 2019

Po gorenjski avtocesti se bomo odpeljali do mejnega prehoda Rateče, kjer bomo prestopili mejo z Italijo in nadaljevali pot do mesteca Pieve di Cadore – rojstni kraj italijanskega slikarja Tiziana. Sprehodili se bomo po trškem jedru mimo rojstne hiše slikarja, nato bo v centru mesta nekaj prostega časa.
Sledila bo vožnja v osrčje Dolomitov do znanega zimsko-športnega središča Cortina d’ Ampezzo, kjer bomo vstopili na veliko dolomitsko cesto. Najbolj slikovita bo vožnja na prelaz Falzarego (na višini 2100 m). S prelaza se nam bo nudil prelep razgled na vrhove čudovitih Dolomitov. Vrnili se bomo Cortino d’ Ampezzo in si ogledali zanimivosti najbolj turistična mondenega mesta v Dolomitih. Po
ogledu bo na voljo čas za samostojne oglede (lahko si boste privoščili tudi kosilo). Nato se bomo podali po panoramski cesti preko prelaza Tre Croce do jezera Misurina, pod vznožjem gore Tre Cime. Vožnjo bomo nadaljevali skozi Pustriško dolino v Avstrijo. Ker tokrat nimamo organiziranega kosila, si ga bomo postregli iz nahrbtnika.

Odhod ob 5.00 uri izpred avtobusnega postajališča v Grosupljem na Adamičevi cesti – pri Adamičevem spomeniku.
NE POZABITE NA OSEBNI DOKUMENT – osebna izkaznica ali potni list.

Cena izleta je 30,00 EUR

Prijave s plačilom za izlet sprejemamo do petka 21. junija 2019 v prostorih društva v sredo in petek od 9.00 do 11. ure, lahko tudi na telefon štev. 01 872 739 in 031 351 408.
Izlet na lastno odgovornost.

Grosuplje, 12/6-2019 DRUŠTVO UPOKOJENECV GROSPLJE