Plan dela društva upokojencev Grosuplja za leto 2015

posted in: POROČILA | 0

V letu 2015 bomo nadaljevali z dosedanjim delom.

Trudili se bomo na pridobivanju novih članov. Prijavljali se bomo na vse razpise izobraževanja ki jih bojo organizirali na ZDUS-u in občino Grosuplje.

Organizirali bomo vse izlete in praznovanja po planu ki ga imamo na koledarju.

Skupina pod vodstvom Podržaj Mare nadaljuje svoje delo in pripravljajo velikonočno razstavo 25.3 2015 otvoritev ob 10 uri. Njihov naslov letošnje razstave iz marljivih rok do srca otrok. Po končani razstavi vseh 15 zajčkov odnesejo v pediatrično kliniko k bolnim otrokom. Razstavile bodo tudi čipkarice skupine Ažur pod vodstvom Vidic Marije. Prisrčno vabljeni na razstavo.

Tudi letovanje v Izoli v sklopu ZDUS-a sta rezervirana dva termina in to
Prvi termin od 27.03. do 03.04 in drugi 26.08 do 02.09 .2015
Zdravstvena komisija bo izvajala merjenje krvnega tlaka , holesterola in sladkorja vsak prvi in tretji torek v mesecu od 9.00 do 10.30 ure.
Udeleževali se bomo vseh tekmovanj v okviru športa.
V sklopu programa starejši za starejše bomo nadaljevali delo z obiski in po potrebi poskušali pridobiti prostovoljce za pomoč za tiste ki bojo to želeli.
Skupaj z županom bova nadaljevala z obiski 100 letnih jubilantov.

Za dobro delo v društvu planiramo nabavo dveh zmogljivejših računalnikov kajti te ki jih imamo so zelo stari in z zastarelim programi. Enega smo že ta mesec dobili prek ZDUS-a.
Z občino Grosuplje smo se dogovorili za obnovo vhoda v društvu v okviru vzdrževalnih del, kajti leseni deli so stari in dotrajani tako da obstaja nevarnost razpada. Obnova naj bi se začela kmalu.

V letošnjem letu nadaljujemo z delom komisije za starejše prijazna občina.
Prav tako se bomo v Cankarjevem domu predstavljali DU Grosuplje babice pečejo, šivanje, kleklanje in rešelje.
Prijavili se bomo tudi v Izolo v sklopu ZDUS-a za mojstrice poučevanje mentorjev.
80 letne jubilante bomo počastili z vožnjo z ladjico po Ljubljanici in pogostitvijo v Dolenčevem mlinu v Podlipoglavu. Vabimo vse ki so zainteresirani za strelsko dejavnost v streljanju z zračno puško in za pikado.
Spodbujali bomo vse člane k udeleževanju raznih krožkov in to v interesnih dejavnosti, učenju tujega jezika, ročna dela ki se izvajajo v prostorih društva in v sklopu univerze za tretje življenjsko obdobje ki ima še več vrst dejavnosti. Ob koncu leta bomo obiskali naše člane v domu starejši občanov v Grosuplju in drugod.
Za zaključek leta bomo organizirali novoletno srečanje .

 

Predsednik društva
Drago Andročec